Миротворці REUTERS

Другий президент України Леонід Кучма сумнівається, що в найближчий час на окупований Донбас будуть заведені миротворчі сили Організації Об'єднаних Націй.

Про це він сказав під час спілкування з журналістами, передає "112 Україна".

Читайте такожЛише 49% жителів Донбасу вважають РФ стороною конфлікту на сході України - опитування

Відео дня

"Миротворчої місії, якщо дивитися на сьогоднішню ситуацію, в тому числі на Раді безпеки ООН, я не бачу в найближчому майбутньому. А мир – це сьогодні головна проблема для України. Не буде миру – буде заморожений конфлікт, який сьогодні є, через який будуть впливати на Україну, щоб довести її... Якщо лідери, які входять до "нормандського формату", особисто не ставили свої підписи, ні Франція, ні Меркель, не кажу вже про Путіна, значить про що це говорить? Вони не вірили, що це буде виконано, і не хотіли брати на себе зобов'язання, підписуючи цей документ. Звідти і результати", - пояснив Кучма журналістам.

При цьому Леонід Кучма зазначив, що Росія сьогодні є одним з двох ворогів для наявних кандидатів у президенти України.

"У наших кандидатів у президенти є два вороги. Один внутрішній – олігархи, другий – Росія. Олігархів можна швидко знищити. А як бути з Росією? Треба шукати відповідь", - пояснив Кучма.

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна, США, Німеччина і Франція вже давно підготували спільний проект резолюції Ради безпеки ООН про розміщення миротворчих сил на Донбасі. За його словами, країни винесуть на розгляд Радбезу цю резолюцію.

«Коли ми це будемо робити? Це буде саме резолюція від усіх нас. Для цього потрібно далі тиснути на Росію, так як зараз вона намагається відбиватися руками і ногами від цієї миротворчої операції», - підкреслив Клімкін.