REUTERS

Російсько-терористичні війська повністю взяли під контроль населений пункт та вузлову залізничну станцію Дебальцеве, на даний момент створюючи якусь «військову комендатуру» у місті.

Про це повідомляє координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"У напрямку Артемівська (Світлодарськ - Луганське) авангардні підрозділу супротивника намагаються просуватися у напрямку н. п. Луганське", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКеррі прямим текстом назвав Росію винуватцем атаки на Дебальцеве

Українські підрозділи, що забезпечують вихід дебальцевської угруповання українських військ, ведуть стримуючі бої. Також противник розпочав евакуацію підбитої та пошкодженої бойової техніки з полів боїв в районі Дебальцевого (техніка евакуюється в Горлівку та Єнакієве).

Тимчук пише, що тактична група російсько-терористичних військ зі складу «Горлівського гарнізону», посилена ротною тактичною групою (укомплектована місцевими жителями, серед яких велика кількість молодих людей 16-17 років і літніх громадян, вкрай незадовільно екіпірованих і озброєних), почали просування до дороги Артемівськ - Дебальцеве північніше Логвиново. Всього у наступі бере участь близько 240 бойовиків, розбитих на 4 групи з доданої бронетехнікою (всього до 10 танків і 6 ББМ). Періодично по групах завдає удари українська артилерія.