За словами Сайдіка, кількість жертв на Донбасі вдалося скоротити / фото УНІАН

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі щодо ситуації на сході України Мартін Сайдік закликав сторони конфлікту вжити невідкладних заходів щодо поліпшення пропускної спроможності пунктів пропуску на лінії розмежування.

Про це він заявив сьогодні за підсумками засідання ТКГ в Мінську, повідомляє БЕЛТА.

"Спостерігається неухильне зростання кількості перетинів лінії розмежування через діючі пункти пропуску. У зв'язку з цим я закликаю сторони вжити невідкладних заходів щодо поліпшення пропускної спроможності, насамперед до ОРДО і ОРЛО (окремих районів Донецької і Луганської областей)", - зазначив Сайдік.

Відео дня

Читайте такожУ Торецьку затримали бойовика, який охороняв уламки збитого літака рейсу MH17

Дипломат нагадав, що неодноразово говорив про те, що минулого року кількість жертв вдалося скоротити до найнижчого рівня за час конфлікту.

"І ця тенденція зберігається цього року. Але, на жаль, 23 лютого двоє цивільних осіб загинули і ще один чоловік дістав поранення через наїзд мікроавтобуса на вибуховий пристрій на дорозі біля пункту пропуску в Донецькій області", - сказав Сайдік.

За його словами, цей трагічний випадок ще раз підтверджує безперечну важливість розмінування, зокрема, вздовж доріг в околицях пунктів пропуску.

Ці питання поряд із забезпеченням стійкості режиму припинення вогню були сьогодні в центрі уваги робочої групи з безпеки. Гуманітарна підгрупа обговорила питання поліпшення умов перетину лінії розмежування і тему обміну особами, які утримуються у зв'язку з конфліктом. Економічна робоча група продовжила обговорення актуальних питань водопостачання, в тому числі проведення аудиту компанії "Вода Донбасу" за раніше узгодженим графіком. Також розглядалися питання виплати пенсій жителям ОРДО і ОРЛО.

Крім того, політична підгрупа продовжила обмін думками зі свого традиційного порядку денному - з питань імплементації формули Штайнмайєра, амністії і модальностей місцевих виборів в ОРДО і ОРЛО.

Сайдік подякував за участь у засіданнях контактної групи голові делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Алану Ешліманну.

"Він, на жаль, закінчує свою роботу. Я хотів би висловити йому особисту подяку за всю ту підтримку, що ми отримали від нього і його співробітників", - додав дипломат.

Наступна зустріч тристоронньої контактної групи відбудеться 13 березня.