Ілюстрація / REUTERS

Протягом останніх днів окупанти на Донбасі обстріляли ремонтні бригади та мобільні групи Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Про це повідомляє прес-центру штаб операції Об’єднаних сил.

Так, 5 березня під час здійснення аварійно-відновлювальних робіт на підстанції та високовольтній лінії електропередач у місті Мар’їнка по вулицях Жовтневій та Карпова, з напрямку селища Трудівське Петровського району Донецька двічі ‒ близько 10.00 та 12.00 зі стрілецької зброї та підствольного гранатомету ГП-25 було обстріляно ремонтну бригаду АТ “Донецькі Електромережі”, піротехнічну групу Держслужби України з надзвичайних ситуацій та представників української сторони СЦКК, які забезпечували проведення заходу. Роботи були призупинені на дві години, але пориви на лінії ЛЕП все ж таки було усунуто.

Відео дня

Читайте такожДоба на Донбасі: бойовики застосували артилерійське озброєння, поранені двоє бійців ЗСУ

Крім того, під час виконання аварійно-відновлювальних робіт з ліквідації пориву водогону між населеним пунктом Березове та насосною станцією поблизу Оленівки Волноваського району, близько 10.30 зі стрілецької зброї бойовики обстріляли ремонтну бригаду КП “Вода Донбасу”, а також піротехнічну групу ДСНС та представників української сторони СЦКК. Роботи довелося призупинити, а бригаду евакуювати.

Також українська сторона СЦКК повідомляє, що 4 березня о 10.00 з боку збройних формувань Російської Федерації з напрямку населеного пункту Набережне здійснено обстріл населеного пункту села Чермалик із застосуванням кулемета калібру 7,62 мм. Внаслідок влучання черги з кулемета по житловому будинку по вул. Нікітіна, 25 пошкоджено стіну будинку, на якій утворилось кілька пробоїн від куль. На щастя, власник будинку не постраждав.

Зазначимо, що на Донбасі протягом поточної доби бойовики 5 разів обстріляли позиції українських захисників із артилерійських систем та мінометів. Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил у вечірньому зведенні.

Як зазначається, ворог загалом випустив по позиціях ЗСУ 100 снарядів і мін калібрів 122 та 120 мм із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Так, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти здійснили три обстріли позицій українських військ:

двічі з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм – у районі населених пунктів Лебединське та Водяне; з артилерійських систем калібру 122 мм – поблизу села Гнутове.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил з мінометів калібру 120 мм у районі селищ Новолуганське та Золоте-3.

«Втрат серед наших захисників немає. Наші підрозділи дали гідну відповідь ворогу. Його втрати уточнюються», - додали в штабі.