Ілюстрація REUTERS

Сьогодні в районі проведення операції Об’єднаних сил внаслідок обстрілів загинув український військовослужбовець.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута на прес-брифінгу.

«На превеликий жаль, станом на зараз маємо втрати у лавах Об’єднаних сил. Внаслідок одного з ворожих обстрілів вранці обірвалося життя одного українського захисника 1999 року народження. Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та бойовим побратимам загиблого Героя», - зазначив Праута.

Відео дня

За інформацією Міноборони, станом на 12.00 ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається напруженою.

Читайте такожЕкс-терористка, яка перейшла на бік ЗСУ, назвала ім'я командира "полку "ДНР" (відео)

«Російсько-окупаційні війська зранку вдалися до підступних обстрілів опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. На Луганському напрямку противник близько 8.30 випустив 3 міни калібру 120 мм по наших позиціях неподалік Зайцевого. На Донецькому напрямку окупанти у період з 6-ї години ранку до 9.45 здійснили 4 обстріли. Найбільш тривалим і потужним став обстріл в районі Лебединського. З боку окупованої Ужівки ворог понад три з половиною години вів вогонь з артилерії 122-го калібру, озброєння танку, міномету калібру 120 мм, а також протитанкового ракетного комплексу», - повідомив Праута.

Він додав, що поблизу Водяного українські бійці нарахували на своїх позиціях 12 розривів мін 120-го калібру, так само випущених бойовиками з боку Ужівки, також 12 артилерійських снарядів калібру 122 мм розірвалися в районі Широкиного.

Крім того, зафіксовано активність російсько-окупаційних військ біля населеного пункту Піски, де окупанти 15 хвилин вели вогонь з мінометів 82-го калібру та великокаліберного кулемету.

Він нагадав, що минулої доби обстановка на лінії бойового зіткнення мала певні ознаки до загострення через збільшення противником кількості обстрілів наших оборонних позицій із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби в районі проведення ООС бойовики здійснили 9 обстрілів, одного українського військового поранено.