Владі РФ насправді потрібен контроль і можливість дестабілізувати Україну / фото УНІАН

Політичний аналітик, колишній народний депутат і голова мистецького об'єднання Остання барикада Олександр Доній вважає, що якби Російська Федерація хотіла включити в свій склад самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", вона б це вже зробила.

Владі РФ насправді потрібен контроль і можливість дестабілізувати Україну, завдяки "Л/ДНР" вона може здійснити і те, й інше, розповів експерт під час чату на "Главреді".

Читайте такожСурков влаштував у Москві збіговисько російських бойовиків "ЛДНР": оприлюднено фото із зустрічі

Відео дня

За його словами, ситуація в нашій країні схожа на те, що відбувається з Абхазією і Південною Осетією на території Грузії та з Придністров'ям — на території Молдови.

"Росія не включає ці території в свій склад, зате вона повністю контролює там ситуацію і робить неможливим інтеграцію Молдови до Євросоюзу чи її об'єднання з Румунією. Росія заблокувала Молдові ці дві можливості", — зазначив екс-нардеп.

Доній наголосив, що Москва так само діє і в Україні. "Тому, якщо б вона хотіла включити окуповані частини Донбасу до свого складу, вона б це зробила", — додав аналітик.

Раніше в Кремлі пояснили припинення відправок так званих «гуманітарних конвоїв» проведенням «оцінки потреб» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.