У Кремлі пояснили припинення відправлень «гумконвоїв» проведенням «оцінки потреб» окупованого Донбасу / фото mchs.gov.ru

У Кремлі пояснили припинення відправлення так званих «гуманітарних конвоїв» проведенням «оцінки потреб» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, чому Росія припинила в цьому році відправлення «гумконвоїв».

«Це не означає, що ця практика перервана, там просто відбувається оцінка потреб, і, залежно від того, які ці потреби і чи потрібно надання такої допомоги, тоді ухвалюють відповідне рішення», - сказав Пєсков.

Відео дня

Він підкреслив, що немає «ніяких системних чи інших змін у підходах» у наданні «допомоги» окупованого Донбасу.

Читайте такожМЗС відреагувало на чергове вторгнення в Україну російського "гумконвою"

Як повідомляв УНІАН, останній «гумконвой» було відправлено до окупованих частин Донецької і Луганської областей 20 грудня 2018 року.

Росія з серпня 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбас так звані «гуманітарні конвої». Митну та прикордонну служби України не допускають до огляду цих вантажівок.

Українська сторона заявляла про отримання доказів того, що в цих вантажівках серед ящиків з продуктами харчування були зброя, боєприпаси і протитанкові гранати.

У МЗС України неодноразово вимагали від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої «гуманітарної допомоги».