У ЗСУ перевіряють рівень допуску до держтаємниці прапорщика, який після звільнення повернувся на окупований Донбас  / фото УНІАН

У Збройних силах України перевіряють, до якої інформації був допущений старший прапорщик, що після звільнення повернувся на окуповану територію Донецької області.

Читайте такожНа Донбасі окупанти обстріляли дві школи, в одній з них були діти - штаб ООС

Як повідомляється на сторінці Сухопутних військ ЗС України у Facebook, в мережі інтернет, в сюжеті телеканалу "Росія-24" за темою: "Спецслужбы ДНР получили тысячи закрытых документов ВСУ", було розповсюджено інформацію щодо повернення колишнього військовослужбовця Донецького обласного військового комісаріату до місця проживання своєї сім’ї на тимчасово окупованій території.

Відео дня

"Факт повернення до своєї сім’ї підтверджується. Старший прапорщик запасу Юрій Аушев проходив службу у Донецькому обласному військовому комісаріаті з 2004 року та був звільнений з лав Збройних сил України в запас 26 грудня 2018 року", - сказано в повідомленні.

При цьому зазначається, що на даний час "вивчається обсяг інформації, пов’язаної з державною таємницею (службовою інформацією), до якої був допущений старший прапорщик Аушев».

Як повідомляли сьогодні, 25 березня, російські ЗМІ, Василь Прозоров, який назвався колишнім співробітником СБУ, виступив з низкою заяв на прес-конференції в Москві. Так, він сказав, що з квітня 2014 року "сприяв спецслужбам РФ в отриманні інформації про діяльність українських силовиків, зокрема в районі проведення АТО".

Пізніше в СБУ заявили, що Василя Прозорова, який дав прес-конференцію у Росії, звільнили зі Служби безпеки України через вживання алкоголю на робочому місці.