Україні повернули ще 60 засуджених громадян / Facebook -  Людмила Денісова

Бойовики “ЛНР” передали українській стороні 60 громадян України, які перебували в пенітенціарних установах Луганської області на момент окупації Донбасу.

Читайте такожУ російському СІЗО українця Гриба б'ють співробітники і в'язні - адвокат

Про це у Facebook повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Відео дня

«Зараз у містечку Щастя завдяки проведеним перемовинам нам передали 60 громадян України, які перебували в пенітенціарних установах Луганської області та на момент окупації Донбасу були затримані або відбували покарання за скоєні злочини», - йдеться в повідомленні.

За її словами, загалом за період з грудня 2018 року по квітнень 2019 Україні вдалось перемістити з окупованої частини Луганської області 195 громадян України. З них вже 34 особи звільнені.

“Я готова забрати усіх громадян України, хто бажає переміститися на контрольовану Урядом України територію для продовження відбування покарання”, - зазначила Денісова.

Нагадаємо, 12 грудня минулого року з окупованого Луганська були переміщені на підконтрольну Україні територію 42 особи, які були засуджені до початку агресії РФ у 2014 року, та висловили бажання відбувати покарання в українських в’язницях. 13 грудня з окупованої Донеччини були переміщені ще 13 засуджених.