REUTERS

Від початку сьогоднішньої доби бойовики російсько-окупаційних військ здійснили 11 обстрілів позицій Об'єднаних сил на Донбасі.

Як йдеться в повідомленні прес-центру Об'єднаних сил у Facebook, з них двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм.

"В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" збройні формування Російської Федерації тричі обстріляли позиції Об'єднаних сил: з мінометів калібру 82 мм – поблизу населеного пункту Мар'їнка; з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту Павлопіль; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля населеного пункту Авдіївка", - повідомили в штабі.

Відео дня

Читайте такожНа Донбасі знищено ворожу БМП - удар потрапив на відео

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник вісім разів обстріляв позиції українських захисників: з мінометів калібру 82 мм – поблизу населеного пункту Новоолександрівка; тричі – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї біля передмістя Попасної; двічі – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї поблизу населеного пункту Катеринівка; двічі – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї біля села Золоте-4.

"На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, від початку поточної доби, 22 квітня, внаслідок обстрілів з боку бойовиків один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув та один дістав поранення.