Ілюстрація REUTERS

Депутати Вільної демократичної партії Німеччини (FDP) виступили з пропозицією відправити в Україну додатковий контингент цивільної поліції ООН.

Читайте такожВолкер РФ нагадав, що жителі Донбасу - це громадяни України

Як повідомляє LIGA.net, посилаючись на Bild, німецькі парламентарі ухвалили документ під назвою "Мир в Україні потребує нового імпульсу", який описує нову стратегію щодо Донбасу.

Відео дня

Зокрема, СДП пропонує парламенту Німеччини розробити додатковий план дій, що стосуються Мінських угод, з обов'язковими термінами та наслідками у разі їх недотримання.

Пропонується, серед іншого, направити в Україну додатковий контингент цивільної поліції під егідою ООН.

Депутати також пропонують розпустити так звані уряди, створені терористами Донбасу, і передати управління регіоном цивільній перехідній адміністрації під керівництвом ООН.

Документ складається з 12 пунктів. Найближчим часом його внесуть в Бундестаг на розгляд.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу. У Кремлі пояснили, що таке рішення ухвалено президентом РФ «з метою захисту прав і свобод людини та громадянина», на підставі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права».

27 квітня Путін заявив, що Росія може почати надавати у спрощеному порядку своє громадянство всім громадянам України, а не тільки окупованих територій Донбасу.