Володимир Путін / фото REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Росія може почати надавати в спрощеному порядку своє громадянство всім громадянам України, а не тільки окупованих територій Донбасу.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він заявив на прес-конференції за підсумками візиту в Пекін.

Читайте також"План Путіна": експерт пояснив, навіщо жителям ОРДЛО спростили видачу паспортів РФ

Відео дня

«Ми взагалі думаємо про те, щоб надавати в спрощеному порядку громадянам України наше громадянство», - сказав Путін.

За його словами, всі соціальні зобов'язання перед росіянами будуть виконані, попри рішення надавати громадянство РФ у спрощеному порядку жителям окупованого Донбасу.

«З приводу виконання або невиконання наших соціальних зобов'язань перед нашими громадянами в Росії: сумнівів немає - всі соціальні зобов'язання, абсолютно всі соціальні виплати, пенсії, їх підвищення - все буде виконано. Тут немає ніяких сумнівів», - переконує Путін.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу. У Кремлі пояснили, що таке рішення ухвалено президентом РФ "в цілях захисту прав і свобод людини і громадянина», на підставі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права».

У зв'язку з цим рішенням президент Петро Порошенко закликав ЄС посилити санкції проти Росії під час наступного перегляду санкційного режиму в червні.