ЗСУ на один кілометр просунулися під Новозванівкою / фото mil.gov.ua

Вчора, 2 травня, Збройні Сили України провели успішну операцію в районі Новозванівки, просунулись вперед на 1 км та зайняли вигідні позиції.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив командир батальйону ЗСУ "Донбас-Україна" В’ячеслав Власенко (позивний Філін). Внаслідок бойових дій троє військовослужбовців батальйону отримали поранення.

"На даний час їм надана невідкладна медична допомога з подальшою евакуацією до військового шпиталю", - додав Власенко.

Відео дня

Читайте такожВідвоювання територій та зменшення втрат: Наєв назвав головні досягнення сил ООС за рік

За даними розвідки Об'єднаних сил, 2 травня у відповідь на обстріли поранення отримали дев'ять окупантів.

Загалом бойовики минулої доби 15 разів обстріляли позиції ЗСУ, з них чотири рази – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 і 82 мм мінометів, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил. Окупанти також обстрілювали наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Обстріли також зафіксовано в районі населених пунктів Авдіївка, Новотроїцьке, Гнутове, Мар'їнка, Лебединське, Широкине, Пищевик, Павлопіль, Новолуганське, Луганське.

Читайте такожСпостерігачі ОБСЄ помітили скупчення важкого озброєння бойовиків в аеропорту Луганська

"Збройні формування Російської Федерації знову повертаються до тактики застосування кочівних батарей. Так, проводячи вчора тренування чергових мінометних розрахунків, ворог обстріляв наші позиції в районі населеного пункту Новолуганське з 82 мм мінометів та поблизу міста Авдіївка з 120 мм мінометів, прикриваючись мирними мешканцями населених пунктів Доломітне, Яковлівка та Мінеральне", - зазначають у штабі ООС.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали, тому втрат серед мирних жителів вдалося уникнути.

Протягом поточної доби ворог чотири рази обстріляв позиції ООС в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід": тричі з 120 та 82 мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля населених пунктів Новотроїцьке і Березове; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля села Пищевик. Втрат серед українських захисників немає.