REUTERS

З початку доби в районі проведення операції Об'єднаних сил двоє бійців отримали поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу операції Об’єднаних сил станом на 18:00.

"Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються", - поінформували у прес-центрі.

Відео дня

Загалом, йдеться у зведенні, від початку доби окупанти 16 разів порушили режим припинення вогню. Вони вели вогонь по позиціях українських підрозділів зі 120-мм і 82-мм мінометів, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте такожСпостерігачі ОБСЄ помітили скупчення важкого озброєння бойовиків в аеропорту Луганська

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти 13 разів обстріляли позиції українських захисників: тричі зі 120-мм та 82-мм мінометів та великокаліберних кулеметів поблизу міста Авдіївка; зі 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів біля населеного пункту Новотроїцьке; з озброєння бойових машин піхоти та великокаліберних кулеметів поблизу населеного пункту Гнутове; тричі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів біля міста Мар'їнка; з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів біля села Лебединське; двічі з автоматичних станкових гранатометів в районі населених пунктів Широкине і Пищевик; двічі з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів поблизу села Павлопіль.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" терористи обстріляли позиції Об'єднаних сил тричі: зі 82-мм мінометів та автоматичних станкових гранатометів біля населеного пункту Золоте-4; із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї біля населеного пункту Новолуганське; з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї поблизу населеного пункту Шуми.

Нагадаємо, 2 травня, Збройні Сили України провели успішну операцію в районі Новозванівки, просунулись вперед на 1 км та зайняли вигідні позиції.