Ілюстрація REUTERS

Росія має чіткий план дій щодо окупованих частин Донбасу, й одна з головних цілей - "повернення" ОРДЛО під умовний контроль України на правах автономії з широкими правами, яка де-факто як політично, так й економічно, залишається під контролем Кремля і його спецслужб. 

Читайте такожУ мережі показали, як "Азов" розгромив піхоту "ЛДНР" (відео)

На думку координатора "Інформаційного спротиву" Дмитра Тимчука, це повинно дати сигнал Заходу, в першу чергу ЄС, про перегляд й скасування антиросійських санкцій і відновлення економічного співробітництва, а також винесення питання анексованого Криму "за дужки".

Відео дня

Ще одна мета, на думку експерта, - повне перекладання фінансування "автономії" і відновлення її зруйнованої інфраструктури на офіційний Київ й бюджет України. При цьому цими фінансовими ресурсами будуть повністю розпоряджатися ставленики Москви.

Раніше в "Інформаційному спротиві" заявляли, що ФСБ РФ розпочала новий комплекс заходів, спрямованих на підрив позицій Владислава Суркова на території "ДНР" і відсторонення від "влади" його ставлеників на чолі з Денисом Пушиліним.