Ілюстрація  / REUTERS

В лавах російських окупантів на Донбасі зростає рівень захворюваності на інфекційні та вірусні захворювання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

"У складі російсько-окупаційних військ продовжує зростати рівень захворюваності особового складу на інфекційні та вірусні захворювання", - сказав Праута.

Відео дня

Читайте такожУ лавах окупантів на Донбасі почастішали випадки дезертирства - розвідка

За його словами, з початку травня у з'єднаннях і частинах першого (Донецьк) та другого (Луганськ) армійських корпусів збройних сил РФ "різко збільшилась кількість військовослужбовців, хворих на різні форми туберкульозу, та ВІЛ-інфікованих".

"Більшість носіїв зазначених захворювань – це військовослужбовці, призвані протягом поточного року у результаті запровадження російським командуванням спрощеної процедури медичного обстеження призовників, у тому числі осіб, які були звільнені з місць позбавлення волі. Водночас, незадовільний стан медичного забезпечення особового складу у підрозділах противника призводить до виявлення інфікованих на пізніх стадіях та подальшого поширення інфекційних захворювань", - наголосив Праута.

"Командування російсько-окупаційних військ приховує інформацію про погіршення епідеміологічної обстановки. Виявлених хворих звільняють з військової служби без надання можливості лікуватись у військових медичних закладах", - заявив Праута.