До "ЛНР" в'їхали вантажівки / фото Сайт бойовиків

Вночі 30 травня і 2 червня безпілотник спостерігачів ОБСЄ зафіксував вантажівки, що рухалися з Російської Федерації у напрямку окупованих територій Луганської області.

У ніч з 30 травня на 1 червня безпілотник зафіксував три вантажівки військового типу на ґрунтовій дорозі поблизу непідконтрольного уряду н. п. Черемшино приблизно за 2 км на захід від кордону. Потім БПЛА зафіксував ще одну вантажівку військового типу й один автомобіль, йдеться у звіті ОБСЄ.

Читайте такожУ Донецькій області окупанти вкотре обстріляли будинки мирних мешканців

Відео дня

"Після цього вантажівка і цивільний автомобіль приєдналися до інших вантажівок автоколони, які пізніше заїхали на територію об'єкта збройних формувань на південно-східній околиці Луганська (непідконтрольна уряду). Також було видно, як чотири людини вивантажували матеріали з вантажівок. Крім того, на території об'єкта було виявлено не менше 35 вантажівок військового типу та 1 БТР-80", - йдеться у звіті.

У ніч з 2 на 3 червня на тій же ґрунтовій дорозі апарат СММ зафіксував один позашляховик, який стояв приблизно в 150 м на захід від кордону, а також вантажівку військового типу, яка стояла приблизно за 900 м західніше.

"Приблизно через 2 години БПЛА виявив ще одну вантажівку військового типу, яка рухалася зі сторони кордону в західному напрямку. Потім вантажівка і автомобіль доїхали до автобусної станції до н. п. Довжанськ (кол. Свердловськ; непідконтрольний уряду, 60 км південно-східніше Луганська), де до автоколони приєднався третій транспортний засіб (за оцінкою, ймовірно, вантажівка військового типу)", - йдеться у звіті.

Також 29 травня в полі приблизно за 3 км на південний захід від пункту пропуску на кордоні біля непідконтрольного н. п. Довжанськ повітряне спостереження СММ зафіксувало нові сліди від машин, які вели в напрямку кордону з Російською Федерацією.

Раніше бойовики обстріляли непідконтрольний українському уряду населений пункт Сентянівка у Луганській області з метою дискредитації Збройних сил України.