REUTERS

На Донбасі з початку доби окупанти 6 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил, один український військовий зазнав бойових травм.

Про це речник прес-центру Об’єднаних сил повідомив на вечірньому брифінгу.

За словами речника, збройні формування РФ обстрілювали позиції українських підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також із озброєння танку, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Відео дня

Читайте такожУкраїнські бійці в зоні ООС можуть відкривати вогонь у відповідь на свій розсуд - командування

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник здійснив чотири обстріли позицій Об'єднаних сил, з них: в районі села Водяне – з артсистем калібру 122 мм та озброєння танку; поблизу Лебединського – зі 122 мм артилерії; поблизу Широкиного та Красногорівки – з крупнокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник здійснив два обстріли позицій Об'єднаних сил поблизу села Травневе - з мінометів калібру 120 та 82 мм, автоматичних гранатометів, крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил зазнав бойових травм.

На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

Як повідомляв УНІАН, протягом минулої доби, 7 червня, бойовики російсько-окупаційних військ на Донбасі 12 разів порушили режим припинення вогню.