На Донбасі триває загострення / фото УНІАН

Від початку сьогоднішньої доби бойовики російсько-окупаційних військ на Донбасі 12 разів порушили режим припинення вогню.

Читайте такожПекло на Донбасі: до госпіталю доправили ще трьох військових

Як повідомляє прес-центр Об'єднаних сил у Facebook, збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм, а також із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Відео дня

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник здійснив вісім обстрілів позицій Об'єднаних сил в районі Павлополя з напрямку Українського, Новогригорівки з гапрямку Майорового, Мар'їнки з напрямку Трудівського, Гнутового з напрямку Верхньошироківського та Водяного з напрямку Азову.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник здійснив чотири обстріли позицій Об'єднаних сил в районі Новолуганського з напрямку Калінінського (з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм), Зайцевого з напрямку Гольмівського, Травневого з напрямку Гольмівського (з озброєння БМП, АГС, СПГ, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї).

Також у штабі повідомили, що кількість військовослужбовців, що зазнали бойових травм протягом сьогоднішньої доби, зросла до семи.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 травня близько 00.30, внаслідок артилерійського обстрілу з боку бойовиків на околиці селища Новолуганське Бахмутського району від влучення міни у бліндаж загинули двоє військовослужбовців Національної гвардії «Азов» (в/ч 3057), четверо бійців дістали поранення, четверо - зазнали бойових травм. Обстріл вівся з мінометів калібру 120 мм та ствольної артилерії калібру 122 мм з напрямку Калінінського, і тривав майже годину.