Ілюстрація REUTERS

Російсько-окупаційні війська здійснили вогневий наліт на позиції ЗСУ в районі Авдіївки, витративши 20 мін 120-го калібру.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Олександр Мотузяник з посиланням на дані Головного управління розвідки Міноборони.

За його словами, від початку цієї доби, станом на 12.00 в районі проведення операції противник відкривав вогонь шість разів.

Відео дня

Читайте такожСили ООС відповіли на загострення знищенням двох окупантів

«О 4.30 окупанти здійснили вогневий наліт на позиції Об’єднаних сил в районі Авдіївки, витративши 20 мін 120-го калібру. Вогонь вівся з напрямку с. Яковлівка, наші оборонці відповіли противнику вогнем з гранатометів», - сказав Мотузяник.

Крім того. о 06.15 ворог відкрив вогонь зі станкових протитанкових гранатометів у бік захисників Красногорівки.

«О 07.50 російсько-окупаційні війська обстріляли з мінометів одразу двох калібрів позиції Об’єднаних сил біля Новгородського. У підсумку противником було витрачено 27 мін 120-го та 82-го калібрів. У відповідь українські оборонці застосували озброєння БМП та станкові гранатомети», - зауважив речник Міноборони.

Крім того, ворожі постріли з гранатометів та стрілецької зброї фіксувалися вночі та вранці поблизу с. Водяне, Красногорівка та Павлопіль.

Мотузяник наголосив, що бійці підрозділів Об’єднаних сил вели вогонь у відповідь зі штатного озброєння, без застосування заборонених калібрів.

За попередньою інформацією, з початку поточної доби бойових втрат у лавах українських військ немає, військовослужбовці надійно контролюють противника по всій лінії зіткнення.