Завдання противника, якщо локальна операція, - завдати максимальних втрат особовому складу, каже експерт / Фото amurburg.ru

Локальне зіткнення з бойовиками на Донбасі якщо і буде, то перед виборами до Верховної Ради.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт Михайло Жирохов. "Вони спровокують. Зараз підтягують техніку до лінії зіткнення. Володимир Путін вже оголосив про перевірку готовності, таким чином удає, мовляв, ми не можемо перекинути резерви з інших напрямків на Донбас (за офіційною версією, російські війська будуть відпрацьовувати охорону державних та воєнних об'єктів, антитерористичні заходи й так далі, - Ред.). Але під час загострення зможуть хіба районний центр якийсь захопити або кілька сіл - не більше", - зазначив він.

Читайте такожСтрайк: з'єднання явилося відео ліквідації 10 бойовиків на Донбасі

Відео дня

Також експерт заявив, що виходу до адміністративних межах Донецької чи Луганської області в окупантів не буде - у них немає таких сил. А безпосередньо залучити російську армію, як це було влітку 2014 або взимку 2015 року, не зможуть - не та зараз ситуація, щоб Путін на це дав згоду.

"Перед парламентськими виборами можуть піти в атаку, щоб дати плюси проросійським партіям. Для того, щоб показати, що військове вирішення цього конфлікту неможливе. Те, про що говорить з кожної "праски" "Опозиційна платформа - За життя". Що треба сідати за переговори, щоб наші бійці не гинули. Тому завдання противника, якщо локальна операція, - завдати максимальних втрат особового складу, як це було, наприклад, у Мар'їнці в 2015 році", - поділився експертною думкою Жирохов.

Як повідомляло Міноборони, російсько-окупаційні війська здійснили вогневий наліт на позиції ЗСУ в районі Авдіївки, витративши 20 мін 120-го калібру.