Олександр Захарченко / REUTERS

Терористи вважають, що до вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченка причетні співробітники Служби безпеки України Андрій Байдала та Сергій Моторин.

Читайте такожБоїться повторити долю Захарченка: ватажок "ДНР" засвітився на святі в оточенні охорони (фото)

Про це повідомили у "прес-службі МВС "ДНР". "Швед", ​​він же Андрій Байдала - агент п'ятого департаменту контррозвідки СБУ. Саме він віддавав накази здійснювати вбивства на території "ДНР". Співпрацює з СБУ й опікується групою затриманих диверсантів. Він же причетний до вбивства глави "ДНР" Олександра Захарченка", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як зазначили у "МВС ДНР", також за організацією терактів на території республіки "стоять співробітники другого відділу п'ятого управління департаменту контррозвідки СБУ, яке було створено за активної участі ЦРУ США".

Також у "ДНР" переконані, що на співробітнику СБУ Сергієві Моторину, вихідцеві з Донбасу, "кров Арсена Павлова ("Мотороли") і Олександра Захарченка. 

Як повідомляв УНІАН, Захарченко був убитий 31 серпня 2018 року в результаті вибуху в ресторані «Сепар» у центрі Донецька. У СБУ припустили, що його смерть могла стати результатом внутрішніх кримінальних конфліктів у середовищі бойовиків, насамперед пов'язаних з перерозподілом бізнесу.

Крім того, в СБУ не відкидали причетності до вбивства ватажка бойовиків російських спецслужб, для яких досить одіозна фігура Захарченка могла стати непотрібною і заважати.