У Станиці відбувся перший етап відведенн сил  / фото cxid.info

Російські окупанти завершили перший етап відведення своїх підрозділів у районі Станиці Луганській від лінії розмежування.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру операції Об'єднаних сил у Facebook.

Читайте такожВолкер назвав "хорошим кроком" відведення українських сил у Станиці Луганській

Відео дня

"У відповідності до Мирного плану та реалізації Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи від 20 вересня 2016 року, противник завершив перший етап відведення своїх підрозділів у районі Станиці Луганської – відійшов від пішохідного мосту", - йдеться у повідомленні.

"Для максимальної безпеки цивільного населення, що проживає у Станиці Луганській, а також громадян України, які перетинають контрольний пункт в’їзду-виїзду, силами груп розмінування Збройних сил і Державної служби з надзвичайних ситуацій України проводиться перевірка дороги (гуманітарного коридору) і прилеглої до неї місцевості з метою виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів", - заявили у прес-центрі.

Впродовж сьогоднішнього дня здійснення інших заходів у рамках розведення сил та засобів українською стороною не заплановано.

"Поки триває процес розведення сторін, наші резерви в районі Станиці Луганської знаходяться у повній бойовій готовності. У разі відсутності подальших кроків з відведення російсько-окупаційних військ за визначені рубежі українські військові негайно повернуться на свої позиції", - наголошується у повідомленні.

Сили ООС гарантують безпеку пересування мирних жителів та безперебійну роботу КПВВ. Пропуск здійснюється у штатному режимі.

Як повідомляв УНІАН, 26 червня відбувся перший етап розведення сил і засобів з боку українських військових на ділянці № 1 "Станиця Луганська". У штабі операції Об'єднаних сил запевнили, що процес розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської на лінії розмежування не послабляє оборонні можливості Збройних сил України. Також у штабі заявили, що українські підрозділи покращили становище і зайняли вигідні рубежі після розведення сил у районі Станиці Луганської.

21 вересня 2016 року в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петрівському і Станиці Луганській.

1 жовтня 2016 року розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня того ж року – у Петрівському.