Ілюстрація / REUTERS

Заступник командувача штабом операції Об'єднаних сил на Донбасі генерал-майор Богдан Бондар запевнив, що українські військові не відійшли з позицій поблизу Станиці Луганської, де відбулося розведення сил, а поліпшили їх.

"Ми поліпшили в певному сенсі і зайняли позиції, скажімо так, більш підготовлені. Зокрема, з можливостями протидії артилерії бойовиків, протитанкових ракетних комплексів, як це було, наприклад, із санітарним автомобілем", – розповів Бондар, передає "Громадське".

Він також зазначив, що разом з тим, вдалося змусити бойовиків істотно змінити позиції.

Відео дня

"Ми змусили бойовиків відступити з нашого берега і реально відійти на 1500-1600 метрів від тих позицій, на яких вони знаходилися", - підкреслив заступник командувача штабом ООС.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що розведення сил на ділянці в районі Станиці Луганської може бути першим кроком для тривалого припинення вогню на Донбасі.

Президент зазначив, що тільки час і конкретні кроки зможуть підтвердити всім, що сторони виконують свої зобов'язання.

Читайте такожЗеленський: розведення сил у Станиці Луганській стало першим кроком до припинення вогню (відео)

Як повідомлялося, 26 червня штаб операції об'єднаних сил повідомив, що у КПВВ "Станиця Луганська" відбувся перший етап відведення українських підрозділів під наглядом ОБСЄ. За відводом військ також спостерігав особисто командувач об'єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський. За його словами, це перший етап відведення сторін від околиць Станиці.

27 червня прес-центр операції об'єднаних сил повідомив, що в районі Станиці Луганської противник завершив перший етап відведення своїх сил і відійшов від пішохідного мосту, згідно з мирним планом і реалізацією рамкового рішення Тристоронньої контактної групи від 20 вересня 2016 року.

"У разі відсутності подальших кроків щодо відведення російсько-окупаційних військ за певні рубежі українські військові негайно повернуться на свої позиції", – підкреслили в ООС.

Як повідомляв УНІАН, спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактної групи Мартін Сайдик заявив, що розведення сил у Станиці Луганській посприяє миру на Донбасі. Він висловив подяку СММ ОБСЄ за активне сприяння процесу розведення.

Нагадаємо, 5 червня на переговорах у Мінську були досягнуті нові домовленості про підготовку нової угоди щодо встановлення режиму тиші на лінії зіткнення і розведенні сил у Станиці Луганській.