Бойовики відправили чоловіка з метою виявлення системи вогню на українських опорних пунктах / фото: прес-служба 24 ОМБр

Російсько-терористичні війська змусили 70-річного мешканця Донецька йти по замінованій території задля розвідки.

Про це повідомляє прес-служба 24 ОМБр імені короля Данила на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожДоба на Донбасі: двоє українських військових поранені ворожими обстрілами

Відео дня

«Так, вчора ввечері, житель міста Донецька, Мороз Іван Іванович, 1949 року народження, що проживає у Петровському районі на вулиці Шлях Соціалізму 35, після залякування бойовиками та виконуючи їхні вказівки, був відправлений по замінованій ними ж місцевості в сторону позицій українських захисників, з метою виявлення системи вогню на наших опорних пунктах», - йдеться у повідомленні.

Українські військовослужбовці, які перебували в цей час на спостережному посту, змогли розрізнити цивільну особу від військового, та підпустили до наших позицій, без ризику для його життя і здоров’я.

«Це черговий доказ того, що бойовики не дотримуються жодних правил війни та жодних норм міжнародного гуманітарного права, а безпека людей не має для них ніякого значення», - наголосили у прес-службі бригади.

Як повідомляв УНІАН, офіцери спостережної групи української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін зафіксували пошкодження житлових будинків у Мар'їнці Донецької області внаслідок обстрілу бойовиків.