Ілюстрація / REUTERS

Російсько-терористичні війська за минулу добу, 27 липня, один раз обстріляли позиції українських військових в Донбасі, заборонене Мінськими домовленостями озброєння не застосовували.

Читайте такожРосія відновить постачання "гумконвоїв" на окупований Донбас

Про це повідомляє Штаб Операції Об'єднаних Сил.

Відео дня

Ворожий обстріл зафіксований в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", тут окупанти били по захисниках Кримського з автоматичних гранатометів. В результаті ворожого обстрілу поранений військовослужбовець ЗС України.

З початку поточної доби 28 липня на сході України зберігається тиша. Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому безстрокової заборони на використання будь-якої зброї.

Як повідомляв УНІАН, з півночі 21 липня в Донбасі почало діяти нове "літнє перемир'я", узгоджене Тристоронньої контактної групи (ТКГ) на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "пасхальне перемир'я", введення "хлібного" зривалося два рази.

Воно стало вже 20-м з початку війни в Донбасі та на другу добу було порушено бойовиками. 22 липня в Луганській області окупанти протягом десяти хвилин вели вогонь з піхотного озброєння.

26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Переговори щодо розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської почалися ще у 2016 році, однак почати процес заважали регулярні обстріли бойовиків "ЛНР".