Перемир'я має розпочатись 21 липня / фото УНІАН

Той факт, що "хлібне" перемир'я призначено на день, коли в Україні пройдуть позачергові вибори Верховної Ради, є певним символом оновлення влади і може зіграти свою позитивну роль.

Читайте такожНа Донбасі бійці ЗСУ знаходять докази присутності російської армії (відео)

"Проте ніякої стратегічної ролі ця дата не відіграє", – сказав виданню «Обозреватель» голова Наглядової ради Асоціації виробників озброєння і військової техніки України, генерал-лейтенант запасу Дмитро Уманець.

Відео дня

Він підкреслив: "Так, варто йти до миру. Але цивілізовано, з обох сторін, коли обидві сторони чітко виконують ті домовленості, які були підписані. Іншого не дано".

Відповідаючи на запитання, як довго може тривати "хлібне" перемир'я, генерал зауважив: "З огляду на те, що вже були певні спроби і заяви з усіх боків, я сподіваюся, що все-таки ми прийдемо до тривалого перемир'я".

Як повідомляв УНІАН, 18 липня представник України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний повідомив, що досягнута домовленість про «хлібне перемир’я» з 00.01 21 липня вперше передбачає заборону на ведення будь-якого вогню та відповідальність сторін за порушення режиму тиші.