Розкрито обставини загибелі чотирьох бійців на Донбасі / фото УНІАН

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що після обстрілу в районі Павлополя, внаслідок якого загинули четверо бійців, ЗСУ готові були дати відповідь, але противник залишив позиції. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив після наради президента України Володимира Зеленського із силовиками сьогодні в Києві. 

Читайте такожЗСУ зазнали значних втрат на Донбасі: названо імена загиблих морпіхів

Відео дня

"Цього місяця чотири військовослужбовці, які загинули вчора, - це був постріл з гранатомета, до якого була прикручена міна 82-мм міномета, яка влучила прямо в окоп, де військовослужбовці Збройних сил проводили інженерне обладнання своїх позицій", - сказав Хомчак.

Він зазначив, що подібні обстріли бувають рідко, але вони є.

«Відповідь військові готові були дати, але згідно з нашою розвідувальною інформацією, противник після завданого обстрілу залишив свої позиції і досі там його немає», - зауважив начальник Генштабу ЗСУ. 

За його словами, станом на зараз в зоні проведення операції Об’єднаних сил жодного обстрілу не зафіксовано. 

Як повідомляв УНІАН, 6 серпня, речник Міноборони поінформував, що з початку доби на Донбасі внаслідок обстрілів окупантів загинули четверо військовослужбовців Збройних сил України.

У районі проведення операції Об'єднаних сил в Донецькій і Луганській областях з 21 липня встановлено так зване «хлібне перемир'я».