Напередодні представники окупантів влаштували скандал на лінії розмежування / фото mvs.gov.ua

В Службі безпеки України пояснили, чому не затримали представників ОРЛО Владислава Дейнега і Ольгу Кобцеву, які 6 серпня зайшли на підконтрольну територію України і ображали голову Станично-Луганської РДА Юрія Золкіна.

Читайте такожУ поліції пояснили, чому не затримали представників "ЛНР" у Станиці Луганській

Як повідомляє прес-центр СБУ у Facebook, «поява поблизу КПВВ «Станиця Луганська» «парламентаріїв» квазіреспубліки «ЛНР» є продуманою, свідомою і цілеспрямованою провокацією з боку терористів та їхніх російських кураторів».

Відео дня

«Затримання Кобцевої та Дейнега в нейтральній зоні стало б приводом для окупантів заявити про зрив Україною Мінських домовленостей і нібито порушення перемир’я», - йдеться повідомленні.

В СБУ розслідують кримінальні провадження стосовно вказаних учасників незаконних збройних формувань «ЛНР».

«Особи, які посягнули на державний суверенітет, конституційних лад і територіальну цілісність України, відповідатимуть перед законом», - наголосили у відомстві.

Як відомо, Владислав Дейнего і Ольга Кобцева є представниками бойовиків на переговорах в Мінську. 6 серпня вони через зруйнований міст на лінії розмежування в Станиці Луганській перейшли на підконтрольну Україні територію і заявили, що Станиця Луганська і Щастя – «їхні».

При цьому, як видно із сюжету «5-го каналу», голова Станично-Луганської райдержадміністрації Золкін почав з’ясовувати, на яких підставах ці двоє осіб прийшли із значками «фейкової республіки» на територію України. Кобцева почала у відповідь йому хамити.

Звертаючись до Дейнеги, вона сказала про Золкіна: «Чого ти з ним розмовляєш? В нього ж немає повноважень».

За словами голови РДА, це була вже друга спроба з боку Дейнега перетнути лінію розмежування. Перша була минулого тижня. Сепаратист пояснив цей "візит" тим, що нібито зустрічав представників ООН.