Представники бойовиків влаштували скандал з українським посадовцем / 5 канал

Представники бойовиків "ЛНР" Владислав Дейнего та Ольга Копцева, які також представляють цю структуру на переговорах в Мінську, перетнули лінію розмежування в Станиці Луганській та влаштували скандал з головою Станично-Луганської РДА Юрієм Золкіним.

Читайте такожБойовики не пускають українських саперів на інший бік зруйнованого мосту в Станиці Луганській (відео)

Відео інциденту оприлюднив «5 канал». На ньому Дейнего та Копцева у хамській манері розмовляють з українським посадовцем, та заявляють, що зовсім не забов’язані триматися території, окресленої лінією розмежування.

"Згідно з Мінськими домовленостями, Станиця і Щастя наші", – заявив Дейнего.

Золкін, в свою чергу, нагадав йому, лінія розмежування за угодами проходить по середині річки Сіверський Донець.

Посадовець намагався встановити мету несподіваної появи переговорників «ЛНР» на підконтрольній території, однак Дейнего та Копцева наполягали, що у нього «немає повноважень». Натомість, цікавились в нього, «чи не забув він російську мову».

Копцева також заявила журналістам, які фільмували розмову, що бойовики використають у перемовинах в Мінську "той фрагмент відео, яке ви викладете в український паблік".

«Якщо зараз вийде відео на українських сайтах, де ви сфабрикуєте яку-небудь провокаційну заяву, то ваше відео буде представлено в Мінську на перемовинах», –заявила вона.

Врешті-решт Копцева почала вимагати, щоб журналісти "розвернули камери на 180 градусів, швидко!" і штовхнула оператора.

Раніше біля мосту у Станиці Луганській на Донбасі сталася суперечка між українським переселенцем і журналістами росТБ. Відео інциденту потрапило в мережу.