Тіло загиблого Романа Романченка добу не вдається евакуювати / фото УНІАН

Тіло українського воїна, який в суботу загинув на Світлодарській дузі, досі не вдалося евакуювати.

На Світлодарській дузі, біля селища Луганське, загинув молодший лейтенант, нацгвардієць Роман Романченко. Нині відомо, що йому було 25 років, йдеться у сюжеті ТСН.

Військові на позиції розказали, що не зважаючи на режим припинення вогню, бойовики продовжують окопуватись й намагаються просуватись вперед. Вони почали рити окопи в бік дороги, яка з’єднує дві наші позиції. Бійці кажуть, якщо їм це вдасться, то буде втрачено доступ до одного з опорників. Тому було вирішено провести розвідку. Аби надалі встановити там спостереження й зупинити бойовиків. Однак бійці підірвались на міні, яка була встановлена раніше терористами.

Читайте такожУкраїна повинна була призупинити участь у "Мінську" через загибель чотирьох військових на Донбасі - Безсмертний (відео)

Хоча все це сталося в суботу, тіло загиблого Романа Романченка добу не вдається евакуювати, адже там небезпечна територія і бойовики не дають підійти. Крім того, кажуть військові, найманці надвечір почали обстрілювати із гранатометів та кулеметів наші позиції.

Загалом же фактично немає перемир’я по всій лінії фронту. Із кожним днем бойовики нарощують кількість обстрілів. За минулу добу ворог відкривав вогонь 13 разів. Знову заговорили на передовій важкі міномети. Зокрема, забороненими 82-х міліметровими мінами найманці обстрілювали військових поблизу Катеринівки.

Загалом від моменту оголошення перемир’я нацгвардієць став вже сьомим загиблим на Донбасі.

Як повідомляв УНІАН, в районі проведення операції Об'єднаних сил у Донецькій та Луганській областях з 00:01 21 липня встановлено "режим тиші". У штабі ООС наголосили, що підрозділи Об'єднаних сил "адекватно відповідатимуть" на ворожі обстріли у разі порушення окупантами режиму припинення вогню.