Ілюстрація / REUTERS

На Донбасі з 00:01 21 липня набув чинності режим тиші.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожГенерал дав прогноз щодо тривалості нового "хлібного перемир’я" на Донбасі

Відео дня

«На виконання рішення ухваленого у Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях встановлюється "режим тиші", що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння», - йдеться у повідомленні.

У штабі ООС наголошують, що підрозділи Об'єднаних сил «адекватно відповідатимуть» на ворожі обстріли у разі порушення окупантами режиму припинення вогню.

«Відповідно до чинного Законодавства України, Об'єднані сили мають право і зобов'язані забезпечити збереження життя і здоров'я військовослужбовців, цивільного населення, не допустити втрати території», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 18 липня представник України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний повідомив, що досягнута домовленість про «хлібне перемир’я» з 00.01 21 липня вперше передбачає заборону на ведення будь-якого вогню та відповідальність сторін за порушення режиму тиші.