Втрат серед українських військових немає / фото УНІАН

Від початку сьогоднішньої доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 9 разів порушили режим припинення вогню.

Про це у Facebook повідомляє прес-центр Об’єднаних сил.

"Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із забороненої Мінськими угодами зброї – мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться у вечірньому зведенні.

Відео дня

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив 4 обстріли позицій ОС: поблизу Лебединського з напрямку Ужівки, неподалік Павлополя з напрямку Верхньошироківського, поблизу Водяного з напрямку Ужівки. Неподалік Широкиного з напрямку Саханки бойовики застосували безпілотний літальний апарат з підвісом, на якому був закріплений для скиду гранатометний постріл (ВОГ-17).

Читайте такожОкупанти імітують демонтаж укріплень біля мосту у Станиці Луганській – СЦКК

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив 5 обстрілів позицій ОС: поблизу Новолуганського з напрямку Доломітного – застосував заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, а в районі Зайцевого – заборонені Мінськими угодами міномети калібру 82 мм, станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Поблизу Новотошківського бойовики стріляли з напрямку Голубівського з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Також обстріли відбувалися неподалік Південного з напрямку шахти ім. Гагаріна та поблизу Майорська з напрямку Шахти № 6-7. Зокрема, о 12.25 бойовики розпочали обстріл цивільної інфраструктури в районі гуманітарного дорожнього коридору "Горлівка – Бахмут", застосувавши гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети.

"Через такі дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців, що призвели до реальної загрози для життя та здоров’я мирного населення, а також персоналу, який здійснював свою діяльність в КПВВ "Майорське", командувачем операції Об'єднаних сил було прийнято рішення про тимчасове призупинення його роботи. Наразі роботу КПВВ "Майорське" відновлено", - зазначається в повідомленні прес-центру ОС.

Про втрати в рядах ОС внаслідок зазначених обстрілів не повідомляється.

Як повідомляв УНІАН, в районі проведення операції Об'єднаних сил у Донецькій та Луганській областях з 00:01 21 липня встановлено "режим тиші". У штабі ООС наголосили, що підрозділи Об'єднаних сил "адекватно відповідатимуть" на ворожі обстріли у разі порушення окупантами режиму припинення вогню.