На сході України вичерпана воєнна частина конфлікту, вважає журналіст / REUTERS

Російський журналіст, публіцист Леонід Радзіховський вважає, що після обміну полоненими 2019 між Україною і РФ на Донбасі вичерпана воєнна частина конфлікту, і в найближчі дні про це буде заявлено.

Після заяви про кінець воєнної частини протистояння почнеться політична частина, розказав експерт "Главреду".

За словами співрозмовника, цілі російського президента очевидці - він хоче відновити відносиниз ЄС, а для цього необхідно зрушити з місця процес вирішення конфлікту в Україні.

Відео дня

Читайте такожЗМІ розкрили подробиці вивезення Цемаха з ОРДЛО: один розвідник загинув, ще один – втратив ногу

"...Те, що буде амністія, це досить очевидно, тут ніхто не сумнівається. Що буде наданий як мінімум статус другої державної російській мові, це теж, по-моєму, досить безперечна річ", - зазначив журналіст.

Радзіховський вважає, що главі РФ для вирішення своїх проблем абсолютно не потрібні особливий статус Донбасу і повне виконання Мінських домовленостей.

"...Путіну взагалі глибоко плювати на Донбас - чи буде він у складі України, не в складі, яка йому різниця?! Йому важливо одне - щоб з нього зняли європейські санкції, ну або як мінімум, щоб ці санкції максимально послабили", - стверджує публіцист.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і РФ у форматі "35 до 35". Передані в РФ 35 осіб були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.