Бойовики обстрілюють позиції ОС / фото УНІАН

На Донбасі з початку доби станом на 11.00 зафіксовано чотири порушення російсько-окупаційними військами встановленого режиму перемир’я, втрат серед українських військових немає.

Як повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник, усі обстріли противник здійснив на донецькому напрямку.

Читайте такожОб’єднані сили не відступатимуть, Генштаб ЗСУ розробляє план відведення військ – міністр оборони

Відео дня

Зокрема, о пів на першу ночі окупанти обстріляли з кулеметів оборонні позиції українських військових поблизу Миколаївки, близько шостої ранку ворожі постріли з автоматичних гранатометів фіксувалися на підступах до Новогнатівки.

"Ці дві провокації ворог здійснив з напрямку Докучаєвська. Далі, о 09.30 під ворожим вогнем перебували оборонці Водяного, де окупанти так само били з автоматичних гранатометів АГС та стрілецької зброї", - зазначив Мотузяник.

За його словами, противник також застосував кулемети крупного калібру під час ведення вогню в бік підрозділу Об’єднаних сил, який обороняє н.п. Лебединське.

Також полковник підкреслив, що від початку доби підрозділи українських військ відкривали вогонь у відповідь зі штатних піхотних засобів лише в одному випадку.

"За попередньою інформацією, втрат у лавах українських військ з початку поточної доби немає. Військовослужбовці Збройних сил України та інших військових формувань, залучених до проведення операції, надійно тримають оборону та контролюють противника по всій лінії зіткнення", - резюмував речник Міноборони.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби на Донбасі окупанти 13 разів порушили режим тиші, втрат внаслідок обстрілів серед українських військових немає.