За минулу добу втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було / ООС

21 вересня російські бойовики та найманці Росії здійснили 13 обстрілів.

Про це повідомляє командування ООС у Facebook.

Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм. А також з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Відео дня

Читайте такожОб’єднані сили не відступатимуть, Генштаб ЗСУ розробляє план відведення військ – міністр оборони

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 8 обстрілів позицій Об'єднаних сил.

Зокрема, чотири рази неподалік Водяного – з артилерійських систем калібру 122 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Крім того, двічі обстрілював неподалік Лебединського – зі станкового протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.

Також – поблизу Новотроїцького, а також Богданівки – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 5 обстрілів позицій Об'єднаних сил: неподалік Південного – з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї; поблизу Новозванівки – з ручного протитанкового гранатомета; неподалік Майорська – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; поблизу Новолуганського, а також Луганського – з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

За минулу добу втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 1 раз порушили режим припинення вогню.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив обстріли позицій Об'єднаних сил неподалік Миколаївки зі стрілецької зброї.

Як повідомляв УНІАН, у червні відбулось розведення підрозділів та озброєння Збройних сил України і бойовиків поблизу Станиці Луганської.

13 вересня президент України Володимир Зеленський зазначив, що наступним етапом припинення вогню на Донбасі буде розведення військ у Петрівському і Золотому.

18 вересня після засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі прес-секретар представника України у ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що представники РФ заблокували визначення можливої дати розведення військ в районі Золотого та Петрівського.