Окупанти посилюють тиск на місцевих приватних підприємців, які нібито виявляють недостатню лояльність до окупаційної влади / ghall.com.ua

На Донбасі окупанти посилюють тиск на приватних підприємців, які не надають "волонтерську допомогу" підрозділам бойовиків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Дмитро Гуцуляк з посиланням на Головне управління розвідки.

Читайте такожКомандування ЗС РФ посилює підрозділи окупаційних військ на Донбасі – Міноборони

Відео дня

За його словами, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей посилюють тиск на місцевих приватних підприємців, які нібито проявляють недостатню лояльність до окупаційної влади та уникають участі з надання так званої "волонтерської допомоги" підрозділам з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

"Зокрема, оперативними групами так званих "республіканських управлінь по боротьбі зі злочинністю МВС" розпочато проведення рейдів з перевірки підприємств, які спеціалізуються на виробництві та продажі ювелірних виробів. При цьому, зазначеними "правоохоронцями" вже затримано ряд підприємців, за звільнення яких у родичів вимагається "викуп" та додаткові виплати за надання можливості продовжити ювелірний бізнес", - зазначив Гуцуляк.

Як повідомляв УНІАН, Росія через неконтрольовані ділянки кордону продовжує поставляти окупаційним військам на Донбасі зброю і боєприпаси, в тому числі, пошкоджені корозією, що загрожує масовою детонацією в місцях їх зберігання.