REUTERS

Командування російсько-окупаційних військ готує ротацію передових підрозділів військ на Донбасі.

Про це з посиланням на дані розвідки повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України Максим Праута.

Читайте також"Яскраве дитинство": бойовики «ДНР» вчать школярів стріляти з автоматів

Відео дня

«Командування російсько-окупаційних військ готує ротацію передових підрозділів з'єднань та частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ЗС РФ», - заявив він.

За словами Праути, у зв'язку з наявним некомплектом особового складу розпочата підготовка призовників з-поміж населення тимчасово окупованої території у Донецькій і Луганській областях.

«Призов» передбачається здійснити під час проведення зборів, до участі в яких разом з колишніми військовослужбовцями буде залучатися молодь, яка не проходила військову службу.

Як сказав Праута, в ході зібрання представники російсько-окупаційних військ будуть проводити агітацію, відбір, так звану «добровільно-примусову» паспортизацію і «призов» на військову службу з подальшим направленням призовників в передові підрозділи в ході чергової ротації.

Як повідомляв УНІАН, раніше Східна правозахисна група повідомляла, що на тимчасово окупованій території Донецької області окупаційна адміністрація за підтримки Росії здійснює тотальну мілітаризацію дітей, підлітків та молоді.