Правозахисники вважають, що таким чином терористи і РФ готують плацдарм для нового етапу гібридної війни / фото twitter.com/relictDon

На тимчасово окупованій території Донецької області окупаційна адміністрація за підтримки Росії здійснює тотальну мілітаризацію дітей, підлітків та молоді.

Про це Східна правозахисна група повідомляє в Facebook.

Читайте такожНа Донеччині здався поліції бойовик "ДНР"

Відео дня

«Наша група проводить постійний моніторинг порушень прав людини на окупованій частині територій Луганської та Донецької областей. Ми виявили, що НВФ «ДНР» за фінансової та організаційної підтримки РФ проводить тотальну мілітаризацію дітей, підлітків та молоді, яка проживає на окупованій частині Донецької області, через табори військової підготовки та псевдопатріотичні клуби», - сказано в повідомленні.

Правозахисники вважають, що таким чином терористи і РФ готують плацдарм для нового етапу гібридної війни проти України.

«Військові інструктори готують дітей до бойових дій. Разом із тим, дітям вкладають ідеологію сепаратизму і «русского мира». На організацію тренувальних таборів витрачаються колосальні фінансові ресурси», - наголошується в повідомленні.

Також правозахисники оприлюднили відповідне відео.

«Цим відео ми хочемо звернути увагу й закликати міжнародне співтовариство та уряд України вжити всіх необхідних заходів, спрямованих на припинення мілітаризації дітей, підлітків та молоді на окупованій частині Донецької області», - зазначили в групі.