"Сірими зонами" можуть стати Широкине, Піски, Гранітне та інші підконтрольні Києву населені пункти  / Міністерство оборони України

Під час розведення сил на Донбасі у «сіру зону» можуть увійти як населені пункти, які зараз контролюють окупанти, так і населені пункти, що знаходяться під контролем українських бійців.

Це випливає зі слів заступника командувача штабу Операції об’єднаних сил (ООС) Богдана Бондара у програмі «Ваша Свобода» на «Радіо Свобода», пише Українська правда.

Читайте такожНачальник Генштабу розповів, де будуть нові позиції ЗСУ після розведення військРаніше від джерел з’явилася інформація, що один із варіантів розведення військ на Донбасі, за яким «сірими зонами» можуть стати Широкине, Піски, Гранітне та інші підконтрольні Києву населені пункти. Також у демілітаризовану зону увійдуть Опитне, Світлодарськ, Кримське, Павлопіль, Катеринівка, Луганське, а частково демілітаризованими будуть Талаківка й Бердянське.

Відео дня

Богдан Бондар, коментуючи це, сказав:

«Поки що, можливо, це один із варіантів, які розглядаються… Але ми повинні зауважити, що і противник також буде відходити з Ясинуватої, частково з Донецька, з Сокільників – з тих населених пунктів, які зараз поки що не контролюються ЗСУ. І всі ці питання повинні будуть розглядатися, як мінімум, тристоронньо і у «нормандському форматі».

Він розповів, що представників громади Золотого запрошували у Станицю Луганську, щоб вони подивилися, як там відбулося розведення, як забезпечують пропуск мирного населення.

«На ділянках Золоте і Петрівське ми готові до розведення, готові до того, що виконаємо взяті на себе зобов’язання. У той же час противник постійно здійснює обстріли. Навіть вчора (7 жовтня – ред..), коли знаходилися в районі Золотого наші посадові особи, було декілька провокаційних пострілів, які говорили про те, що російські окупаційні сили не бажають цього розведення», – заявив Бондар.

За його словами, якщо будуть обстріли, то дійсно час розведення сил і засобів буде відтерміновуватися, доки не будуть дотримані всі умови.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Донецькій облдержадміністрації в деталях пояснили, як буде відбуватися розведення військ у Петрівському та Золотому.