фото president.gov.ua

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан провів зустріч з послами країн "Великої сімки" (США, Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Німеччина та Японія) і обговорив підготовку до розведення сил у Золотому та Петрівському.

Про це УНІАН повідомили в Офісі президента.

Зокрема, Богдан подякував главам дипломатичних представництв за значну допомогу Україні, наголосивши, що українська сторона вважає підтримку іноземних партнерів, насамперед країн "Великої сімки" та Європейського Союзу, ключовою для подальшої реалізації реформ.

Відео дня

Читайте такожРозведення сил в ООС: Путін почав тиснути на Зеленського

Також співрозмовники обговорили актуальну безпекову ситуацію на Донбасі, зокрема заходи, що здійснюються для підготовки до розведення сил у Золотому та Петрівському.

Крім того, Богдан поінформував дипломатів про очікування української сторони від зустрічі у "нормандському форматі".

Окрему увагу учасники зустрічі приділили новим законодавчим ініціативам, які покликані сприяти трансформації України в сучасну та високорозвинену державу.

Своєю чергою, посли G7 запевнили у беззастережній подальшій підтримці України. Сторони домовилися про продовження регулярного діалогу.

Нагадаємо, раніше в МЗС РФ заявили, що Україна відклала на невизначений термін розведення сил і засобів у Петровському і Золотому.