фото УНІАН

У МЗС РФ заявили, що Україна відклала на невизначений термін розведення сил і засобів у Петровському і Золотому.

Про це повідомляється на офіційній сторінці МЗС Росії у Facebook з посиланням на заступника постійного представника Росії при ОБСЄ Володимира Жеглова.

"Всупереч домовленостям, досягнутим 1 жовтня в Мінську між представниками Києва, Донецька і Луганська, Україна відклала на невизначений термін розведення сил і засобів у Петровському і Золотому", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожРозведення сил в ООС: Путін почав тиснути на Зеленського

При цьому заявляється, що поки влада України не квапиться з виконанням домовленостей щодо Донбасу, а на авансцену намагаються вийти націоналісти.

Зазначається, що керівництво України продовжує практику «замотування» політичних аспектів врегулювання. У Києві вже не приховують, що узгодження "формули Штайнмаєра" розглядалося винятково в контексті проведення саміту в "нормандському форматі".

"Формула Ф.-В.Штайнмаєра" - про механізм введення в дію особливого статусу Донбасу. Це конкретні політичні зобов'язання, які тепер Києву треба буде імплементувати в національне законодавство", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня російські найманці, порушуючи мінські домовленості, навмисне обстріляли ділянку розведення сил і засобів в районі Золотого з міномета калібру 82 мм.