Ілюстрація REUTERS

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляють, що зафіксували постріли неподалік від ділянки розведення сил у Петрівському Донецької області.

Про це йдеться у звіті ОБСЄ.

Читайте такожРозмінування у Петрівському має початися 13 листопада – ОБСЄ

Відео дня

Зокрема, 11 листопада, здійснюючи моніторинг приблизно за 2 км на північ від Петрівського, спостерігачі чули 46 пострілів і черг зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета на відстані орієнтовно 1–2 км на південь (за їхньою оцінкою, постріли були за межами ділянки розведення, проте в межах 5 км від неї).

Також, перебуваючи у тому ж місці, спостерігачі чули вибух невизначеного походження орієнтовно за 1–2 км на південний захід (визначити, на ділянці розведення чи за її межами, не вдалося). Крім того, здійснюючи моніторинг за 2 км на схід від Богданівки, члени патруля місії чули 43 постріли й черги зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета - все на відстані орієнтовно 2–3 км на південний схід (визначити, на ділянці розведення чи за її межами, не вдалося).

Як повідомляв УНІАН, на ділянці в районі Богданівки і Петрівського завершився перший етап розведення сил і засобів, під час якого 42 військових, 48 одиниць стрілецької зброї та 3 одиниці БМП змінили тактичне положення.