У Донецьку бойовики "розкуркулили" екс-регіонала / REUTERS

Ватажок угруповання «ДНР» Денис Пушилін вирішив забрати нерухомість у донецького бізнесмена, колишнього нардепа від «Партії регіонів» Ігоря Гуменюка.

Читайте такожСпецназ РФ прибув на Донбас для випробування нового озброєння - розвідка

Як повідомляють «Новости Донбасса», відповідний указ був опублікований на сайті "глави ДНР" сьогодні, 25 листопада. Згідно з ним, стосовно Гуменюка «застосована спеціальна персональна санкція у вигляді переведення майна, що належить йому на праві приватної власності, у державну власність».

Відео дня

Документ свідчить, що «прем'єр-міністру ДНР» Олександру Ананченку необхідно забезпечити прийняття у державну власність об'єкта нерухомості, що належить Гуменюку, згідно з додатком до «указа», і закріпити це майно на праві оперативного управління за «адміністрацією глави ДНР».

Самого «додатка до указу» в публічному доступі немає.

Зазначається, що Гуменюк володіє активами у вугільній сфері і комерційною нерухомістю. Разом з Василем Микуліним та Іриною Фрідман він заснував компанію «Інвестиції та розвиток», яка до початку війни була найбільшим рантьє Донецька. В Україні їй належать кілька торгових та офісних центрів, а також донецький готель «Вікторія», частка в готелі «Rixos Прикарпаття» в Трускавці.

Основний їх донецький актив — ТРЦ «Донецьк-Сіті» — був захоплений угрупуванням «ДНР».

Крім того, дочка Гуменюка Катерина відома як співачка Ассоль.