Сайдік закликав до суворого дотримання режиму "тиші" на Донбасі / фото УНІАН

Спеціальний представник діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі посол Мартін Сайдік закликав всі сторони зробити все можливе для суворого дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Читайте такожЧерез обстріли окупантів на Донбасі бойову травму дістав один боєць ООС

Як повідомляє БЕЛТА, про це Сайдік заявив сьогодні після чергової зустрічі в рамках ТКГ і її робочих груп у Мінську.

Відео дня

Спецпредставник ОБСЄ нагадав, що сторони на початку цього тижня повідомили Спеціальній моніторинговій місії про закінчення розведення сил і засобів на ділянці в районі Золотого. На іншій ділянці - в районі Петровського – поки що тривають роботи з видалення фортифікаційних споруд.

«На жаль, кількість порушень припинення вогню продовжує коливатися. Згідно з даними СММ, які було обговорено в робочій групі з безпеки, після порівняного спаду минулого тижня їх кількість останніми днями знову зросла. Тому звертаюся до сторін з настійним закликом зробити все можливе для суворого дотримання режиму тиші. Сподіваюся, що роботу лідерів «нормандської четвірки» в Парижі 9 грудня не будуть здалеку турбувати бойові дії на Донбасі», - заявив Сайдік.

«Напередодні цього саміту хотів би наголости, що ми з боку ТКГ і її робочих груп виконали всі завдання, поставлені нам політичними радниками «нормандського формату». І сьогодні я з великою надією дивлюся на цю зустріч», - наголосив дипломат.

Також він сказав, що сьогодні в Мінську відбулася передостання зустріч ТКГ цього року.

Як зазначив Сайдік, розвиток подій у зоні конфлікту на сході України останнім часом вселяє певний оптимізм. Наприклад, 20 листопада в Станиці Луганській у присутності президента України Володимира Зеленського після закінчення ремонту було відкрито пішохідний міст. Це, за словами дипломата, велике полегшення для населення, адже за останніми даними щодня близько 11 тис. осіб проходять через пункт пропуску в Станиці Луганській.