З початку 2019-го кількість підтверджених жертв серед цивільного населення становить 145 осіб / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляють, що за два тижні зафіксували близько 8,9 тисячі порушень режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться у звіті місії за двотижневий період, опублікованому сьогодні.

Читайте такожПристайко пояснив, як визначатимуть нові ділянки для розведення сил на Донбасі«У період із 25 листопада до 8 грудня місія зафіксувала приблизно 8 тисяч 900 порушень режиму припинення вогню, зокрема приблизно 1 тисяча 600 вибухів, які були зосереджені переважно в чотирьох гарячих точках у Донецькій області, супроти 12 тисяч 900 порушень режиму припинення вогню, зокрема орієнтовно 3 тисячі 300 вибухів за попередній двотижневий період», – заявили в СММ.

Відео дня

Також сказано, що СММ ОБСЄ за звітний період підтвердила інформацію про одну жертву серед цивільного населення. Зокрема, жінка зазнала вогнепального поранення грудної клітини та відкритого перелому лівої руки, коли 25 листопада разом зі своїм півторарічним сином йшла мостом у Мар’їнці. Інцидент стався на відстані приблизно 1 км від лінії зіткнення.

«З початку 2019 року кількість підтверджених місією жертв серед цивільного населення становить 145 осіб: 18 загиблих і 127 поранених», – зазначається у повідомленні.

Раніше УНІАН повідомляв, що у МЗС заявили, що нове перемир'я на Донбасі можуть оголосити в кінці грудня.