REUTERS

Про це свідчать оперативні дані групи «Інформаційний опір». Відзначається, що техніка навіть не тентується.

Читайте такожБойовики обстрілювали позиції сил АТО на всіх напрямках

За даними групи, упродовж доби зафіксовано активне переміщення автотранспорту бойовиків вздовж траси Луганськ – Донецьк, а також вздовж кількох основних рокад. «Найбільш пожвавленими ділянками переміщення автотранспорту бойовиків були Донецьк, Луганськ та їхні околиці, траса від Амвросіївки на Старобешеве та Іловайськ, на Тельманове і далі на південь до Новоазовська, Макіївки, Єнакієвого, а також відрізок від Алчевська - Перевальська на Стаханов і Первомайськ», - повідомляє «ІО» і зазначає, що «бойовики активно використовують автотранспорт для проведення ротації і перекидання живої сили в межах Донецька, Ясинуватої та Горлівки».

Відео дня

«Інформаційний опір» також фіксує накопичення в Петровському районі Донецька відразу кількох бандформувань - так звані «батальйони 5-ї мотострілецької бригади ЗС ДНР», кількість доданих їм танків - 24-25 одиниць (частина танків використовуються як «кочівні» у смузі від населеного пункту Мар'їнка до населеного пункту Шуми).

«ІО» повідомляє, що в самому Донецьку бойовики організували відновлення, ремонт і технічне обслуговування бронетехніки на ряді підприємств міста. Ремкомплекти і відповідні запчастини стали масово надходити з території РФ через Іловайськ.

Зафіксовано перекидання на Донецьк через Оленівку формування бойовиків у кількості 55-60 осіб на трьох БТР і одній БМП-2 (при кількох вантажівках).

Відзначено маневр танків бойовиків у районі Тельманове - Гранітне (3 одиниці відведено з передових укріплених і замаскованих позицій вглиб позицій терористів).

«Відзначається періодичний рух трейлерів з бронетехнікою бойовиків (в основному підбитої і несправної) від Луганська на Краснодон і через Красний луч – Антрацит на Довжанський. За добу «ІО» зафіксовано 8 трейлерів.