REUTERS

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України генерал-майор Сергій Кривонос запропонував створити в країні приватні військові компанії (ПВК).

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню «Факти».

Читайте такожБрав участь у розгромі ПВК Вагнер: помер Народний герой Віталій Борщ

Відео дня

«У нас десятки тисяч людей повернулися з фронту, але в мирному житті виявилися нікому не потрібні. Хоча не ті, хто захищав це суспільство, повинні підлаштовуватися під нього, а суспыльство повинно надати їм підтримку», - сказав Кривонос.

При цьому він нагадав, що на слуху у всіх «токсична російська ПВК «Вагнер», але, крім неї, у світі існують безліч інших ПВК.

«Приватна військова компанія - це громовідвід, який дозволить допомогти фронтовикам, які не зуміли себе реалізувати, продовжити займатися тим, що вони вміють робити якісно, отримувати за це гроші і визнання держави», - вважає Кривонос.

Також заступник секретаря РНБО розповів, де б українські ПВК могли б бути корисними.

«Забезпечуючи безпеку різних об'єктів і структур. У США приватні військові кампанії створюють для того, щоб сотні тисяч демобілізованих військових не доставляли проблеми державі. А у нас атошників не беруть на роботу, тому що вони токсичні і непередбачувані. Створення ПВК дозволить вирішити цю проблему», - зазначив Кривонос.