Ілюстрація REUTERS

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про активізацію російсько-окупаційним командуванням заходів з примусової паспортизації особового складу першого (Донецьк) та другого (Луганськ) армійських корпусів.

Про це заявив речник Міністерства оборони полковник Максим Праута на брифінгу.

Читайте також"На моїх очах вбили двох": екс-бранець "ДНР" розповів про таємні в’язниці в Донецьку та звірства бойовиків

Відео дня

«Примушуючи до отримання російських паспортів, командири частин і підрозділів російсько-окупаційних військ погрожують підлеглим звільненням та невиплатою грошового забезпечення», - зауважив він.

При цьому, за його словами, для запобігання випадкам дезертирства та самовільного залишення місць служби російські паспорти у найманців вилучаються одразу після їх отримання.

Водночас, додав речник МО, заходи примусу та зневажливе ставлення російських офіцерів, які перебувають на командних посадах у 1 та 2 АК, призводять до зростання кількості конфліктів у підрозділах із застосуванням фізичної сили і, як наслідок, випадків дезертирства.

Як повідомляв УНІАН, за відмову отримувати "паспорти" так званих "ДНР" та "ЛНР" людям на окупованих територіях знижують або не виплачують заробітну платню.