Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський назвав сьогоднішній наступ російських окупаційних військ спробою зірвати мирний процес на Донбасі.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

«У п’яту річницю Дебальцівської трагедії бойовики та окупанти влаштували цинічну провокацію. Сьогодні зранку вони атакували позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Обстріли велися зі зброї, забороненої Мінськими угодами», - написав президент.

За його даними, українські бійці змогли дати відсіч агресору і наразі бій завершено. Але серед українських бійців є втрати.

Читайте такожРанковий бій на Донбасі завершився, українські підрозділи не втратили позицій - штаб ООС

«Це не просто цинічна провокація, метою якої є натиснути на дебальцівську рану, яка ніколи не загоїться повністю. Це - спроба зірвати мирний процес на Донбасі, який почав просуватися хоч і невеликими, але невпинними кроками», - вважає Зеленський.

Також він нагадав, що на сьогодні, у зв’язку з подіями на Сході, заплановане засідання РНБО.

«Будемо обговорювати й ухвалювати рішення про подальші кроки. Наш курс на завершення війни та відданість міжнародним домовленостям залишається незмінним – так само, як і наша рішучість дати відсіч будь-яким проявам збройної агресії проти України», - підсумував Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Ворог застосував міномети калібру 120 мм. Також противник вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один військовослужбовець загинув, ще четверо отримали поранення.